Competitii de sah. Rezultate obtinute

Festivitati de premiere

Pentru imagini de la festivitatile de premiere, va invit sa vizitati galeria foto.

Festivitate de premiere decembrie 2011

Este prima festivitate de premiere de cand a inceput proiectul “Lasati copiii sa joace sah.
Premierea avut loc in sala de sport a scolii nr.117 Bucuresti si a reunit peste 200 de copii, parinti, bunici.
Rezultatele copiilor au fost recompensate cu numeroase cupe si medalii,
Pentru cei mai multi dintre ei fiind primele lor premii.
Fericirea de pe chipul lor spune cred totul.

Festivitate de premiere 1 martie 2012 la Scoala nr. 142

Pentru prima lor festivitate de premiere am avut un mare ajutor prin prezenta doamnei directoare Ioana Ionica, care a fost alaturi de mine si de copii, trup si suflet.

Intr-o atmosfera frumoasa si calda, cei prezenti au fost premiati cu diplome, medalii, cupe si tricouri.

Fiind primul lor concurs, am fost foarte multumit de rezultate si de capacitatea lor de a retine, de a se comporta, de a invata sa piarda si, in acelasi timp, sa se bucure atunci cand castiga.

Nu mica mi-a fost mirarea cand, pana sa inceapa premierea, unii si-au scos sahurile si jucau in sala de sport.

Asta demonstreaza ca am reusit sa le insuflu o dragoste si o pasiune mare fata de acest sport al mintii.

Regina a avut si ea un rol important, ajutandu-i sa-si primeasca premiile.

Festivitate de premiere 1 martie 2012

Odata cu venirea primaverii, s-a incheiat si concursul celor care au participat la cele doua categorii: incepatori si avansati.

Am considerat necesar sa fac acest concurs diferentiat, intrucat unii deja au descoperit tainele sahului si s-au dovedit adversari de temut in fata tablei de joc.

Pentru a-i face mai fericiti, am adus si o tabla mare de sah cu piese in marime naturala, pe unde fiecare a trecut la inmanarea premiului.

Actorii Teatrului Masca imbracati, din nou in costume de poveste, au condus fiecare copil pe podium, ajutandu-i uneori sa-si duca premiul.

Am considerat necesar sa premiez si  copiii care au participat la Olimpiada de sah pe sector cu diplome si cupe, dar mai ales pe Diana Alexandrescu, care a obtinut un loc fruntas la faza pe Municipiu.

Tot acum am acordat o diploma si o cupa speciala pentru ,,Cel mai frumos mat ‘’ si ,,Cea mai frumoasa partida’’.

Pe acordurile Imnului invingatorilor, confetti si artificii, toti sahistii mei au plecat fericiti acasa, promitandu-mi ca vor deveni mai buni in concursurile viitoare.

Festivitate de premiere iunie 2013, Teatrul Masca

Aceasta festivitate de premiere a fost mai deosebita, deoarece am decernat si „Cupa Fair Play” pentru prima data copiilor de la scolile nr. 117 si 142.

Teatrul Masca a fost o gazda perfecta, punandu-ne la dispozitie Teatrul de Vara si un videoproiector, pe care s-au derulat imagini  din concursul micilor sahisti.

Impodobit cu baloane si lucrarile elevilor care au participat la concursul de Fair Play, teatrul parea un colt de poveste.

Invitatii au fost pe masura: actorul Eugen Cristea, cantautorii Maria Gheorghiu, Ovidiu Mihailescu, Jul Baldovin si jurnalista Loreta Popa au jurizat cu multa corectitudine, oferindu-le in dar copiilor recitaluri de muzica folk.

Pe podium au urcat, rand pe rand, copiii scolior nr. 117, 142 si Gradinita after-school „Litlle Team”, fiecare primind diplome, medalii, cupe, sapcute si carnetele…

Au fost premiati si parintii, pentru ca, pentru prima data, a avut loc si un concurs al acestora.

Teodor Meirosu, cel care a primit Cupa Fairplay de la Scoala nr. 117, un copil de grupa zero, a demonstrat inca odata ca sahul este un sport ce nu cunoaste varsta.

George  Apostol, castigatorul cupei Fairplay de la Scoala nr. 142, fiind plecat in excursie la banchetul de clasa a IV-a, a primit premiul in cadru festiv la scoala, in fata tuturor colegilor.

Eu sunt multumit de rezultatele lor si, in acelasi timp, cred ca multi dintre ei au devenit mai buni, mai intelegatori si mai drepti in decizii.